08 May 2009

Guru=Muallim=Sensei

salam
akhirnya tinggal seminggu je lagi..


akhirnya habis tengok GOKUSEN..
GOKUdo+SENsei
Gokudo=Yakuza=Gangster
Sensei=Cikgu
menjadikan Gokusen=cikgu yang ganas
best2..
sangat-sangat-sangat seronok tengok citer nih..

sangat lawak dan dalam masa yang sama berjaya menyentuh kalbu..
huk3..
berjaya jugak mengalir air mata tengok citer nih..
lebih-lebih lagi Gokusen2..
geram sungguh daily motion,..
Gokusen 1 = xhabis tengok..
xpe2..
dah jumpa kedai yang jual 3-3 season of gokusen..
SPEED kat Mega..
wait for me~

bila tengok citer nih..
teringat kat cikgu-cikgu yang selama ni bersusah payah untuk anak muridnya..
sememangnya lah xde lagi cikgu2 saya yang belasah orang..
*agaknya.. kan3???

xmacam yamaguchi kumiko atau yankumi..
cikgu dalam gokusen tuh..
generasi ke4 dalam keluarga Oedo..
tapi mak ayah yankumi meninggal sejak 7 tahun lagi..
yankumi adalah ketua kepada satu kumpulan yakuza yang digeruni+dihormati..
menjadikan yankumi amat hebat dalam berlawan..
sampai digelar kuocho=ketua sejak tadika sampai sekolah menengah..
tapi yankumi xberminat langsung jadi ketua yakuza..
dia sangat semangat nak jadi cikgu macam ayahnya..
tetapi takdir menentukan setiap kelas yang dijaga yankumi adalah kelas 3D..
delinquents, troublesome, brats, gangster
nama-nama gelaran bebudak 3D..
walau macam mana susah pun jaga bebudak tuh..
yankumi tetap sayang akan precious students nya..
sampai join berlawan+bergaduh dengan musuh2 anak murid nya..
yankumi akan tetap pertahankan anak muridnya sehabis mungkin,.
walaupun anak murid yankumi selalu buat hal..
yankumi amat berdedikasi menjadi seorang cikgu..

sangat kagum ngan yankumi,
tak tahu lah kalau betul-betul ada cikgu macam yankumi..
konon, nak jadi cam dia.. karate lepas x agaknya?
kena belajar lagi ngan sensei kat doujo lagi la..
adilah dah jauh..~
belajar ngan dilah je la..


kelas 3D musim pertama di Shirokin Gakuen

kelas 3D musim kedua di Kurogin Gakuen Academy
kelas 3D musim ketiga di Akadou Academy



berbekalkan semangat yang hebat..
teringat lak kat cikgu-cikgu..
muallim dan muallimah di sri al-irsyad
cikgu-cikgu di sek men abd rahman talib
dan juga
cikgu-cikgu di kolej islam sultan alam shah

terima kasih untuk semua cikgu..
tak lupa dua orang cikgu yang sangat hebat kat rumah..
umi dan ayah..
hanya allah yang boleh membalas jasa-jasa kalian..



sangat suka lagu ini..

Terima Kasih Guru
Album : Hikmah Kembara
Munsyid : Mirwana
http://liriknasyid.com


Masih jelas diminda
bisikan suaramu..memanggil
Di situ langkahku bermula
mengejari cita..kau disisi

Lantas ku utuskan
lagu untuk menyatakan
terima kasih guru
kerna hulur tanganmu
ku menghargai setulus jiwaku
bicaramu guru
kan ku ingat selalu
menjadi azimat
hingga ke akhirnya

Guru..ibarat pelita
sentiasa menyinar
kamar hidupku..
Guru..kau pewaris ilmu
mendidik diriku
hinggaku berjaya

Andai diberi peluang
inginku terbang tinggi
di awangan kanku petik
bintang-bintang
ku jadikan hadiah untukmu
moga tuhan merahmatimu
Terima Kasih..


saya sangat bersyukur atas kurniaan Allah buat diri..
dapat berguru dengan cikgu-cikgu yang amat prihatin dan penyayang..
tanpa cikgu sekalian,
tak akan pernah saya, kami semua mampu sampai ke tahap ini..

kelak, dengan izin Allah,
akan pergi jauh menuntut ilmu di tempat orang..
restu dan doa kalian sangat dipohon..~

dan kelak, saya pula menjadi seorang guru..
semestinya kalian menjadi contoh..
akan lakukan apa-apa sahaja buat pelajar tersayang..

semuanya dengan izin allah s.w.t

wassalam~

19 comments :

-syahirazmi- said...

wahh..
review ke nih?

ske lagu mirwana yg nih!!
menyentuh sanubari..haha..

husna said...

~syahira

sangat ske citer nih..
nak jadi cam yankumi..

ske gak lagu tuh, =)

dilasolace said...

Gud luck yer..
Alahai bestnyer org tuh gi Morroco..

Ur parents stuju right?
Study leklok!

m.shukri said...

wah..bggenye adde lmbang skol lmeku SMKA maahad hamidiah..huhu

cikgu tu guru cemerlang add math tp br pindah beberape thn lps...sedih2

ibtisam said...

husna..
rasenye equation tu kena tambah skit..

guru=muallim=sensei="mutajah"..
ehehe..

uar_nee said...

cter nie sngt besyyyyy
probably cter jepun terbeesyyyy
so far...
go go yankumi
go go cikgu kisas

husna said...

~dilasolace

insya allah..
umi ayah macam dah bagi..
moga dipermudahkan segala..

husna said...

~m.shukri

bangge2,
cgu add m3 ea??
wah.. hebat ek..

husna said...

~ibtisam

mutajah??
bhs ape ea??
cam xpnh denga jek..

hehe,,
gtaw la

husna said...

~uar nee

btol3..
ko same ng aku..
sangat2 best cter nih..
gogogo..
gambatte!

tim tam tom tem said...

hihihi..
ak bru pas abis nengok cte gokusen 3..
cte ni mmg best ek..
congratz lah dpt g morocco ye..

awe said...

suke sgt gokusen 2...
ryu odagiri so sweeet~~
kah2..

tp mmg nak nangeh r ms ending bile dak2 gengster tu jd baek ms nak mek sijil

kan??

husna said...

~tim tam

btol3..
ak bru abes tgk arini..
amat besy..~

tanx..

husna said...

~awe

ryu odagiri tuh kamenashi kazuya an??
wooo..
same la beb..
so sweet la mamat uh..
jadik la dy nanges..

btol3..
amat la sadis pasrt tuh..

ibtisam said...

husna..
mutajah tu word budak kecik yg pelat..ehehe..
word asal=ustazah...

syara said...

gilerr k0reaa dah dak nih

ifan laura kiehl. said...

oh da lame da tgok gokusen pai da lupe jalan crta. haha (:

tringin nak tgok gokusen 2 plak.
panjang gle review.

husna said...

~syara

tuh cter jepun la..
nippon mali..
haha


~ifan laura kiehl

da abes tgk sume cter gokusen..
caya lah musti bes..
esp gokusen2..

.:namakusab.: said...

sori lmbt wish..

omedetto dpt g morocco.
gud luck la ea..
huhu..
ak smpt tgk sikit jek gokusen.
daily motiannye lmbt giler nk loading.
tensen ak..
tgk kaT utube lg laju..
huhu.