30 March 2009

semoga berjaya~

salam..
setelah sekian lama tak berkarya..ececeh..
maka terhasillah sebuah madah sajak khas buat kawan2 yg ke interview kelak..
kawan2 yg lain, silalah baca ada perkara tentang kita..

duhai sahabat..

sungguh esok bukan penamat..

malah sebuah permulaan suatu yang hebat..

di hati berbisik kata zikir dan selawat..

susunlah langkah dengan penuh cermat..

atur kata-katamu penuh bijaksana dan hikmat..

bahasa inggeris itu bukanlah apa-apa sangat..

gunakanlah ia janganlah segan takut teramat..

kalian amatlah boleh sangat..

jangan juga lupa bahasa ibunda pabila tiba pada masa dan tempat..

hadirlah dengan senyum setulus jiwa di bibir terpahat..

berdiri berpakai mestilah penuh segak dan kemas untuk dilihat..

sesungguhnya setiap pekerjaan harus diiringi berkat..

pohonlah pada allah..ibu bapa..keluarga dan taulan terdekat..

buat kejayaan semua dalam doa telah ku semat..

memang ini rezeki kalian yang terdekat..

namun bagi kami yang lain rezeki berbeda menyusul tersirat..

sungguh allah maha mengetahuilah amat..

setiap ujian adalah rahmat..

bahkan tidak pernah menganiaya segala umat..

yakin pada tuhan dan dirimu janganlah sekerat..

mara sebagai mujahid-mujahidah yang kuat..

insya allah..allah bersama kalian senantiasa di hati melekat..

wahai sahabat..

moga tenang di hari keramat..



seusai urusan kelak iringilah bibirmu dengan hamdalah sebagai penamat..



nukilanku buat dirimu..
moga selamat dunia akhirat..

~husna tawfiq~

12 comments :

syara said...

ntk aku ea...time kaseh..hehe..

husna said...

mustilah..hohoho
semuga berjaya~

nadya said...

gudluck yer..
buat leklok..huhu..

dilasolace said...

Huhuu mekacih....

nurul_sabrina said...

hoho..

aku dah pergi i/v baru tau yg ko post sal sajak ni..

adoi..

ntahla una..
rase x yakin lak skrg..
hoho..
maybe aku penat skrg ni..
tak tidur2 lagi ni..
maybe i wake up tomorrow,my body will fresh n i will forget about the intrview..
hurmm..

nway,

nice sajak syg.
pandai ko berkarya..
kembang cikgu norhizan jadi cikgu bm ko selama 2 tahun berturut2..
hoho..

Annas Alias said...

nasihat yg diberi amat la smart, har2

f a i z f a r h a n said...

blh jadi karyawan kot..
haha..

~nazierah~ said...

una..sgt tharu bace..
mmg,stiap org,
rzeki lain2
at first,
i felt so down..
knowing that others got
mara/jpa intview,
and i was not 1 of them,
then,
when i got what i got this evening,
i suddenly realize,
its jz the beginning,
bru sket ujian,(xdpt mara)
da sedey2 gle..
so,right now,
kne pndang ke hadapan,
rzeki Allah amat luas,
cume bgantung pd cpat@lambat,
jgn pnah buruk sngka dgn Allah,
yakin la dgn Allah...

Thanx una...i'll try my best!

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said...

mmg smart laa ko nye karya nih
Insya Allah ak wt yg trbaek nnt

husna said...

insya allah~
kwn2ku sume boleh..
chaiyokk..
tanx ea..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik